• Re-power Camp 2024 s troma medailami

          • Dve prvé a jedno druhé miesto si odniesli tretiačky zo študentskej firmy Alares z celoštátnej súťaže Re-power Camp, ktorú 27. februára 2024 zorganizovala nezisková organizácia JA Slovensko v rámci projektu Re-power your Future. Na 1. mieste sa umiestnili Viktória Borsányiová Gabriela Špotáková a striebro získala Stanislava Pullmanová. 

            Re-power Camp je súťaž, ktorej cieľom je stimulovať kreatívne a inovačné schopnosti študentov.  Študenti pracujú na reálnej výzve v dvadsiatich 6-členných zmiešaných tímoch. Ich úlohou je nájsť  v obmedzenom čase najlepšie riešenie na danú tému a prezentovať ho pred odbornou porotou. Vďaka tejto súťaži si študenti vyskúšajú tímovú prácu, rozvíjajú svoje komunikačné a prezentačné zručnosti. Súťaž im priblíži fungovanie reálneho podnikateľského prostredia. Najlepšie tímy získavajú hodnotné ceny.

            120 študentov tentoraz pracovalo na výzve, v ktorej mali vypracovať projekt alebo aktivitu, ktorú by mohla banka podporovať alebo na nej aktívne participovať, v snahe zvrátiť nepriaznivý trend, ktorý preukázali výsledky testov PISA.

          • Olympiáda Mladý účtovník 2024

          •  

            V školskom kole súťaže sa 20.2.2024 stretlo šesť najlepších maturantov, aby si zmerali sily v súboji medzi stranami Má dať a Dal. Najlepšími nevädzkárskymi účtovníkmi sa tentoraz stali traja muži z troch tried - na 1. mieste Denis Mokriš (IV. C), striebornú priečku obsadil Jakub Klus (IV. B) a bronz získal Tomáš Greguš (IV. A).
            Uvidíme, ako sa bude našej trojici dariť v regionálnom kole 19. marca 2024.

          • 2. miesto v súťaži KREATON 2024

          • Šestdesiat slovenských a ukrajinských žiakov sa stretlo 19. 2. 2024 v hoteli Color na súťažnom workshope tvorivosti KREATON, ktorý organizovala nezisková organizácia JA Slovensko. Úlohou šesťčlenných tímov bolo vytvoriť prototyp hračky, určiť jeho cenu podľa kalkulácie a odprezentovať výsledok. Cieľom bolo nájsť čo najviac fiktívnych kupcov a zaznamenať najvyšší zisk. 
            Dvojica nevädzkárskych dievčat z II. A Daria Zinchenko a Sandra Vadelová obsadili so svojím tímom 2. miesto, zahanbiť sa na 4. mieste nedali ani Maryna Horlova (II. B) a Lenka Miklóšová (I. B).
            Súťaž sa realizovala v rámci projektu UPLIFT Youth s podporou organizácie UNICEF.

          • Zberová súťaž Starý mobil sem

          • Najúspešnejším zberačom starých mobilov v jesennej ekologickej súťaži, ktorú organizuje Orange, sa stal s počtom 118 ks Jakub Slovák z I. B.
            V týchto dňoch mu výhru - novučký tablet Samsung Galaxy - odovzdala koordinátorka ekologických projektov na Nevädzke RNDr. Jana Romaníková.

            Jakubovi blahoželáme a ostatným zapojeným študentom ďakujeme, že takto šetria naše životné prostredie.

          • Konferencia prezidentov študentských firiem 2024

          • Ako vybudovať firmu z intráku? 18. ročník Konferencie prezidentov študentských firiem v Anasofte, ktorý zorganizovalo JA Slovensko n.o., však priniesol oveľa viac tém. Skvelé prednášky a interaktívne workshopy: Ako dosiahnuť úspech projektu, Fungovanie a riadenie spoločnosti a IT bezpečnosť pre každého. Prezidentka študentskej firmy Alares Stanka Pullmanová sa dozvedela aj o princípoch úspešnej marketingovej stratégie a vymenila si skúsenosti s prezidentmi konkurenčných firiem. 

          • Educate Slovakia 2024

          • Ryan z Thajska navštívil začiatkom februára 2024 hodiny angličtiny u našich druhákov a tretiakov, aby im sprostredkoval čo najviac informácií o svojej domovskej krajine. Dievčatá z III. C s ním nakrútili zaujímavý rozhovor.

            Educate Slovakia je projekt zameraný na zlepšenie interkultúrneho porozumenia a globálneho zmýšľania mladých ľudí. Program bol realizovaný vďaka podpore celosvetovej študentskej organizácie AIESEC a financovali sme ho z rodičovských príspevkov.

          • SOČ 2024 - školské kolo

          • Vo štvrtok 8.2.2024 sa pred školskou komisiou prezentovalo deväť prác Stredoškolskej odbornej činnosti, ktoré odborne viedla Ing. Zuzana Ščevíková. Do marcového krajského kola postupujú v každom odbore prvé dve práce.
            Odbor Ekonomika a riadenie
            1. Paulína Godányová - Sprievodca kúpou vysnívaného bývania

            2. Magdaléna Plošická, Sofia Magerková - Ako začať podnikanie: Odborný prieskum a praktický návod
            Odbor Hotelierstvo, gastronómia a cestovný ruch

            1. Laura Simonová - Krásy Spojeného kráľovstva
            2. Viviana Vresilovičová, Klaudia Hajduková - Cesta za zlomok ceny
            3. Bianka Miklosová - Thajsko
            Odbor Tvorba učebných pomôcok, didaktické technológie
            2. Patrícia Belanecová, Stanislava Pullmanová - Interaktívna ekonomika

            Odbor Problematika voľného času
            2. Karolína Šperglová, Karin Andelová - Spojenie efektívneho učenia a organizácie voľného času

          • Zahraničná prax 2024

          • Z celkového počtu 19 kandidátov, ktorí sa prihlásili na zahraničnú odbornú prax na Maltu, vybrala výberová komisia 12 žiakov a dvoch náhradníkov.
            O 4 ponúkané miesta do českej Ostravy zase prejavilo záujem dvanásť žiakov. Kompletnú výsledkovú listinu vrátane získaného počtu bodov podľa vopred stanovených kritérií si záujemcovia môžu prezrieť u zástupkyne riaditeľky školy.

          • ZAV Zvolen 2024 opäť víťazne

          • V celoslovenskej online súťaži v písaní na počítači v programe ZAV sa 25.1.2024 stretlo 240 žiakov z 25 stredných škôl, avšak naša škola opäť excelovala. Tomáš Greguš (IV.A) v nej získal tri prvé miesta a Matúš Ušiak (IV. A) jedno druhé a jedno tretie miesto. 
            V súťaži družstiev patrilo celkové prvé miesto tímu Obchodnej akadémie Nevädzová 3 v Bratislave. Okrem spomínaných laureátov reprezentovalo Nevädzku aj 9 nádejných prvákov a druhákov.

          • 7 cien pre CF MANOS v Olomouci 2024

          •  Medzinárodného veľtrhu cvičných firiem, ktorý sa konal 24.-25.01.2024 v českom Olomouci, si naši MANOSáci a ich vyučujúca Ing. Lenka Hrušková priniesli domov bohatú nádielku diplomov, medailí a pohárov.
            Srdečne blahoželáme a tešíme sa s vami z:
            1. miesta - Najlepšia elektronická prezentácia - Ema Mináriková, Sylvia Dózová (obe III. B)
            2. miesta - Najlepšie propagačné materiály
            2. miesta - Najkrajší stánok

            3. miesta - Najlepšia reprezentantka v ANJ - Simona Žilková (III. B)
            3. miesta - Najlepšia webstránka
            3. miesta - Najlepšia vizitka
            3. miesta - Najlepší obchodný plán

          • Investičná konferencia TA3

          • Konferencie sa v stredu 24. 01. 2024 v hoteli DoubleTree by Hilton Bratislava  zúčastnilo takmer 300 investorov, obchodníkov s cennými papiermi, odborníkov v danej oblasti, ale aj študentov vysokých a stredných škôl. Z našej školy sme vyslali Ing. Zuzanu Ščevíkovú a Ing. Máriu Bartkovú a štvrtákov Denisa Mokriša (IV.C) a a Richarda Semanca (IV.B). Tejto veľmi inšpiratívnej udalosti sme sa mohli zúčastniť vďaka neziskovej organizácii JA Slovensko.

            V priebehu celého dňa prebiehali panelové diskusie s odborníkmi z praxe na nasledovné témy:

            • Ako investovať v roku 2024
            • Investovanie žien
            • Atraktívny battle zástancov kryptomien a tradičných foriem investovania
            • Geopolitika a jej vplyv na investovanie a životnú úroveň
            • Zmeny v práci finančných sprostredkovateľov a poradcov a digitalizácia bankovníctva

            „Konferencia nám poskytla jedinečnú príležitosť stretnúť sa s odborníkmi v oblasti financií a získať hlbšie pochopenie investičných stratégií.

            V prvej časti sme sa venovali základným pojmom, ako sú akcie, dlhopisy a komodity. Bolo fascinujúce sledovať, ako nám lektori prostredníctvom reálnych príkladov vysvetľovali ako tieto investičné nástroje fungujú a ako môžu ovplyvniť naše finančné portfólio.

            V ďalšej časti konferencie sme sa venovali diskusiám o dlhodobých investičných stratégiách a vplyve ekonomických faktorov na trh. Boli sme povzbudzovaní k tomu, aby sme sa snažili chápať makroekonomické trendy a prispôsobili svoje portfólio dlhodobým cieľom.

            Na konferencii bola aj analýza trhu nehnuteľností a identifikácii vhodných investičných príležitostí. Diskutovali sme o faktoroch, ktoré ovplyvňujú hodnotu nehnuteľností, ako sú poloha, dopyt a ponuka na trhu, a ako ich správne zhodnotiť. Táto časť mi otvorila oči pre dôležitosť výskumu trhu a správnej analýzy pred rozhodnutím o investovaní.

            Najväčšou hodnotou pre mňa boli príklady úspešných prípadov investícií do nehnuteľností. Počúvanie príbehov ľudí, ktorí úspešne investovali do nehnuteľností a dosiahli vysoké výnosy ma motivovalo a inšpirovalo. Zdieľanie ich stratégií a najlepších postupov bolo pre mňa mimoriadne cenné a poskytlo mi konkrétne návody ako začať s investovaním do nehnuteľností.

            Celkové prostredie na konferencii bolo skvelé s účastníkmi z rôznych oblastí, čo vytvorilo dynamický mix skúseností a názorov.

            V závere môžem konštatovať, že Investičná konferencia TA3 mi poskytla cenné vedomosti a nástroje, ktoré mi pomôžu v mojej osobnej investičnej ceste. Som vďačný za túto príležitosť a verím, že nové znalosti, ktoré som získal, mi pomôžu lepšie porozumieť a riadiť moje financie do budúcnosti.“

                                                                                                                                            Richard Semanco IV. B

             

            „Konferencia mala 5 diskusných panelov, v ktorých diskutovali odborníci na danú tému. Panel, v ktorom sa búrlivo diskutovalo o investovaní do kryptomien alebo do tradičných druhov akcií, dlhopisov, nehnuteľností bol veľmi zaujímavý a poučný, z ktorého sme zistili, že ani odborníci na investovanie sa nevedia jednoznačne zhodnúť, či by kryptomeny mali byť súčasťou vášho investičného portfólia.

            Hlavnú myšlienku, ktorú sme si odniesli z konferencie bolo, že investovať treba, ak si chceme uchovať hodnotu našich peňazí a na koniec aj zvyšovať ich hodnotu.

            Čerešničkovou na torte v rámci tohto dňa bola výhra od spoločnosti Motor-Car Bratislava, spol. s r. o. v rámci ich propagačnej akcie počas tejto konferencie, kde som vyhral auto Alfa Romeo Stelvio na celý víkend aj s plnou nádržou.“

                                                                                                                                           Denis Mokriš IV. C

            Záznam celej konferencie si záujemcovia o tému investovania môžu pozrieť tu:

          • Spustenie e-shopu študentskej firmy Alares

          • Obchodno-marketingové oddelenie študentskej firmy Alares spustilo predaj svojich produktov aj prostredníctvom e-shopu, ktorý môžete nájsť na stránke www.nevadzka.sk
            Cez túto stránku si budete môcť objednávať nielen ich hlavný výrobok - ručne vyrábané šperky, ale aj laminované účtové osnovy. Viac informácií o produktoch nájdete na uvedenom webe.

          • Bronz pre Mateja na anglickej olympiáde

          • V okresnom kole Olympiády v anglickom jazyku nám vo štvrtok 18.1.2024 urobil radosť druhák Matej Lenčéš.
            V silnej konkurencii gymnázií sa mu ako jedinému negymnazistovi podarilo vo vekovej kategórii 2A (SŠ 1.-2. ročník) obsadiť úžasné 3. miesto.
            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu Nevädzky aj v tejto oblasti 🏆

          • Ekonomická olympiáda 2024

          • Žiaci IV. ročníka sa v decembri 2023 zapojili do úvodného kola súťaže Ekonomická olympiáda. Na základe online testu postúpili do krajského kola títo piati maturanti: Ján Debnár, Soňa Holešová, Jakub Andrášik (všetci zo IV. A), Alena Valníčková (IV. B) a Diana Slobodová (IV. C). Otázky do súťaže a koncepciu Ekonomickej olympiády spoluvytvárajú ekonómovia a odborníci z Inštitútu ekonomických a spoločenských analýz (INESS), Českej národnej banky a Inštitútu ekonomického vzdelávania (INEV).

            Všetkým postupujúcim blahoželáme a držíme palce v krajskom kole 30. januára 2024.

          • Výberové kritériá pre zahraničnú prax 2024

          • Pre žiakov tretieho ročníka ponúkame v školskom roku 2023/2024 v termíne od 20. - 31. mája 2024 zahraničnú prax v Českej republike (4 žiaci) a v spolupráci so zahraničnou agentúrou na Cypre alebo Malte (12 žiakov). 
            Náklady súvisiace s praxou sú hradené z prostriedkov EÚ prostredníctvom grantu Erasmus+. 
            Druhú časť odbornej praxe, ktorá bude prebiehať v septembri 2024, si žiaci zabezpečia sami.

            Dôležité termíny:
            a) Odovzdanie prihlášky, motivačného listu a CV (len pre Cyprus/Maltu) v písomnej podobe na sekretariát školydo 15.1.2024
            b) Interview s výberovou komisiou – najneskôr do konca januára 2024
            c) Vyhlásenie výsledkov výberového konania na základe poradia bodov – najneskôr do 15.2.2024 
            Prihlášky na prax a prehľad výberových kritérií si môžete stiahnuť nižšie.

    • Nevädzkárska fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

             Zriaďovateľ strednej školy

        • Meno školy
        • Obchodná akadémia, Nevädzová 3, Bratislava
        • Email na správcu obsahu
        • Ing. Adriana Jurášková, juraskova@oanba.sk
        • Telefón
        • 02/43 41 11 58 (sekretariát riaditeľky)
        • Adresa školy
        • Nevädzová 3
          820 07 Bratislava
          Slovakia
        • Úradné hodiny
        • Školský rok:
          07.30 h - 08.00 h
          11.20 h - 11.50 h
          Počas prázdnin:
          8.00 h - 12.00 h
        • Riaditeľka školy
        • Ing. Jana Orthová
          j.orthova@oanba.sk
          02/43 41 11 58
          prijímacie konanie
        • Zástupkyňa riaditeľky
        • Mgr. Darina Chobotová
          chobotova@oanba.sk
          02/43 41 09 22
          akcie školy, všeobecno-vzdelávacie predmety
        • Zástupkyňa riaditeľky
        • Ing. Adriana Jurášková
          juraskova@oanba.sk
          02/43 41 09 22
          maturitné skúšky, odborné predmety, web
        • Zborovňa, kabinety učiteľov
        • 02/43 42 01 16 (vrátnica)
        • Ekonomický úsek - vedúca
        • Slavomíra Krištofčáková
          ekonom.usek@oanba.sk
          02/43 41 11 59
        • Školská jedáleň
        • Elena Nižnanská
          veduca.sj@oanba.sk
          02/43 29 41 41
        • IČO
        • 17 327 652
        • DIČ
        • 2020868564
        • Výchovná poradkyňa
        • Mgr. Katarína Novotová
          vychovnyporadca@oanba.sk
        • Školská psychologička
        • Mgr. Marianna Rajecová
          psycholog@oanba.sk