• Investičná konferencia TA3

          • Konferencie sa v stredu 24. 01. 2024 v hoteli DoubleTree by Hilton Bratislava  zúčastnilo takmer 300 investorov, obchodníkov s cennými papiermi, odborníkov v danej oblasti, ale aj študentov vysokých a stredných škôl. Z našej školy sme vyslali Ing. Zuzanu Ščevíkovú a Ing. Máriu Bartkovú a štvrtákov Denisa Mokriša (IV.C) a a Richarda Semanca (IV.B). Tejto veľmi inšpiratívnej udalosti sme sa mohli zúčastniť vďaka neziskovej organizácii JA Slovensko.

            V priebehu celého dňa prebiehali panelové diskusie s odborníkmi z praxe na nasledovné témy:

            • Ako investovať v roku 2024
            • Investovanie žien
            • Atraktívny battle zástancov kryptomien a tradičných foriem investovania
            • Geopolitika a jej vplyv na investovanie a životnú úroveň
            • Zmeny v práci finančných sprostredkovateľov a poradcov a digitalizácia bankovníctva

            „Konferencia nám poskytla jedinečnú príležitosť stretnúť sa s odborníkmi v oblasti financií a získať hlbšie pochopenie investičných stratégií.

            V prvej časti sme sa venovali základným pojmom, ako sú akcie, dlhopisy a komodity. Bolo fascinujúce sledovať, ako nám lektori prostredníctvom reálnych príkladov vysvetľovali ako tieto investičné nástroje fungujú a ako môžu ovplyvniť naše finančné portfólio.

            V ďalšej časti konferencie sme sa venovali diskusiám o dlhodobých investičných stratégiách a vplyve ekonomických faktorov na trh. Boli sme povzbudzovaní k tomu, aby sme sa snažili chápať makroekonomické trendy a prispôsobili svoje portfólio dlhodobým cieľom.

            Na konferencii bola aj analýza trhu nehnuteľností a identifikácii vhodných investičných príležitostí. Diskutovali sme o faktoroch, ktoré ovplyvňujú hodnotu nehnuteľností, ako sú poloha, dopyt a ponuka na trhu, a ako ich správne zhodnotiť. Táto časť mi otvorila oči pre dôležitosť výskumu trhu a správnej analýzy pred rozhodnutím o investovaní.

            Najväčšou hodnotou pre mňa boli príklady úspešných prípadov investícií do nehnuteľností. Počúvanie príbehov ľudí, ktorí úspešne investovali do nehnuteľností a dosiahli vysoké výnosy ma motivovalo a inšpirovalo. Zdieľanie ich stratégií a najlepších postupov bolo pre mňa mimoriadne cenné a poskytlo mi konkrétne návody ako začať s investovaním do nehnuteľností.

            Celkové prostredie na konferencii bolo skvelé s účastníkmi z rôznych oblastí, čo vytvorilo dynamický mix skúseností a názorov.

            V závere môžem konštatovať, že Investičná konferencia TA3 mi poskytla cenné vedomosti a nástroje, ktoré mi pomôžu v mojej osobnej investičnej ceste. Som vďačný za túto príležitosť a verím, že nové znalosti, ktoré som získal, mi pomôžu lepšie porozumieť a riadiť moje financie do budúcnosti.“

                                                                                                                                            Richard Semanco IV. B

             

            „Konferencia mala 5 diskusných panelov, v ktorých diskutovali odborníci na danú tému. Panel, v ktorom sa búrlivo diskutovalo o investovaní do kryptomien alebo do tradičných druhov akcií, dlhopisov, nehnuteľností bol veľmi zaujímavý a poučný, z ktorého sme zistili, že ani odborníci na investovanie sa nevedia jednoznačne zhodnúť, či by kryptomeny mali byť súčasťou vášho investičného portfólia.

            Hlavnú myšlienku, ktorú sme si odniesli z konferencie bolo, že investovať treba, ak si chceme uchovať hodnotu našich peňazí a na koniec aj zvyšovať ich hodnotu.

            Čerešničkovou na torte v rámci tohto dňa bola výhra od spoločnosti Motor-Car Bratislava, spol. s r. o. v rámci ich propagačnej akcie počas tejto konferencie, kde som vyhral auto Alfa Romeo Stelvio na celý víkend aj s plnou nádržou.“

                                                                                                                                           Denis Mokriš IV. C

            Záznam celej konferencie si záujemcovia o tému investovania môžu pozrieť tu:

          • Spustenie e-shopu študentskej firmy Alares

          • Obchodno-marketingové oddelenie študentskej firmy Alares spustilo predaj svojich produktov aj prostredníctvom e-shopu, ktorý môžete nájsť na stránke www.nevadzka.sk
            Cez túto stránku si budete môcť objednávať nielen ich hlavný výrobok - ručne vyrábané šperky, ale aj laminované účtové osnovy. Viac informácií o produktoch nájdete na uvedenom webe.

          • Bronz pre Mateja na anglickej olympiáde

          • V okresnom kole Olympiády v anglickom jazyku nám vo štvrtok 18.1.2024 urobil radosť druhák Matej Lenčéš.
            V silnej konkurencii gymnázií sa mu ako jedinému negymnazistovi podarilo vo vekovej kategórii 2A (SŠ 1.-2. ročník) obsadiť úžasné 3. miesto.
            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu Nevädzky aj v tejto oblasti 🏆

          • Ekonomická olympiáda 2024

          • Žiaci IV. ročníka sa v decembri 2023 zapojili do úvodného kola súťaže Ekonomická olympiáda. Na základe online testu postúpili do krajského kola títo piati maturanti: Ján Debnár, Soňa Holešová, Jakub Andrášik (všetci zo IV. A), Alena Valníčková (IV. B) a Diana Slobodová (IV. C). Otázky do súťaže a koncepciu Ekonomickej olympiády spoluvytvárajú ekonómovia a odborníci z Inštitútu ekonomických a spoločenských analýz (INESS), Českej národnej banky a Inštitútu ekonomického vzdelávania (INEV).

            Všetkým postupujúcim blahoželáme a držíme palce v krajskom kole 30. januára 2024.

          • Výberové kritériá pre zahraničnú prax 2024

          • Pre žiakov tretieho ročníka ponúkame v školskom roku 2023/2024 v termíne od 20. - 31. mája 2024 zahraničnú prax v Českej republike (4 žiaci) a v spolupráci so zahraničnou agentúrou na Cypre alebo Malte (12 žiakov). 
            Náklady súvisiace s praxou sú hradené z prostriedkov EÚ prostredníctvom grantu Erasmus+. 
            Druhú časť odbornej praxe, ktorá bude prebiehať v septembri 2024, si žiaci zabezpečia sami.

            Dôležité termíny:
            a) Odovzdanie prihlášky, motivačného listu a CV (len pre Cyprus/Maltu) v písomnej podobe na sekretariát školydo 15.1.2024
            b) Interview s výberovou komisiou – najneskôr do konca januára 2024
            c) Vyhlásenie výsledkov výberového konania na základe poradia bodov – najneskôr do 15.2.2024 
            Prihlášky na prax a prehľad výberových kritérií si môžete stiahnuť nižšie.

          • Tretiaci v Štrasburgu 2023

          • Vďaka pozvaniu europoslanca Eugena Jurzycu sme v spolupráci s neziskovou organizáciou Seeds vyslali osem našich študentov na exkurziu do hlavného mesta Európy francúzskeho Štrasburgu. Spoločne s vyučujúcou občianskej náuky a dejepisu Ing. Darinou Chobotovou navštívili niekoľko európskych inštitúcií, diskutovali neformálne pri dobrej večeri s Eugenom Jurzycom a na Európskom súde pre ľudské práva sa stretli aj so slovenskou sudkyňou pani Alenou Poláčkovou. 

            "Cestovali sme do Štrasburgu, kde sme obdivovali Európsky parlament, Radu Európy, Európsky súd pre ľudské práva a zažili atmosféru vianočných trhov. Krásne okamihy plné kultúry, histórie a vianočnej radosti.

            Európsky parlament v Štrasburgu je sídlom jedného zo štyroch pracovných sídiel tohto zákonodarného orgánu Európskej únie. Nachádza sa v elegantnej budove, kde sa uskutočňujú dôležité rozhodnutia týkajúce sa budúcnosti celej Európskej únie. Prehliadka a sledovanie zasadnutí nám poskytli pohľad do zákulisia európskej politiky.

            Európska rada je medzinárodná organizácia, ktorá združuje krajiny Európy s cieľom podporovať demokraciu a ľudské práva. Pre nás, ako študentov strednej školy, to znamená, že tieto krajiny spolupracujú na riešení spoločných otázok, ako sú bezpečnosť, hospodárstvo a ľudské práva. Ich cieľom je vytvárať lepšie podmienky pre život občanov v celej Európe prostredníctvom dialógu a spolupráce.

            Európsky súd pre ľudské práva je ako spravodlivý rozhodca pre európske krajiny. Sudkyňa Alena Poláčková nám vysvetlila ako to na tomto súde funguje. Jeho rozhodnutia majú dôležitý vplyv na ochranu ľudských práv v celej Európe. Takže si ho predstavujeme ako strážcu spravodlivosti, ktorý pomáha chrániť práva ľudí v rôznych krajinách.

            Po návšteve európskych inštitúcií sme sa zúčastnili neformálnej debaty s europoslancom Eugenom Jurzycom.Prešli sme sa po hlavnom meste Vianoc (Štrasburg) a videli sme známe historické pamiatky ako známu katedrálu Notre-Dame a jedny z najkrajších vianočných trhov v Európe."

            Ema Mináriková

          • Úprava vyučovania v týždni 18. - 22.12.2023

          • Pondelok až streda (18. - 20.12.2023) - riadne neskrátené vyučovanie, jedáleň bezo zmien
            Utorok - akcia Vianočný volejbalový turnaj len pre vybraných žiakov
            Streda - akcia Vianočné rýchle prsty, podrobnosti nájdete v suplovaní

            Štvrtok 21. 12. 2023 - imatrikulácie prvákov od 8.00 h, predpokladané ukončenie 10.30 h
            - v
            ýdaj obeda 11.00 h – 11.20 h
            - žiaci sú automaticky odhlásení z obeda, na obed sa TREBA PRIHLÁSIŤ do utorka 19.12.2023

            Piatok 22. 12. 2023  - sviatočné triednické hodiny – od 8.00 do 9.35 h
            - výdaj obeda 10.00 h - 10.30 h
            - žiaci sú automaticky odhlásení z obeda, na obed sa TREBA PRIHLÁSIŤ do utorka 19.12.2023

            Vianočné prázdniny 23.12.2023 – 7.1.2024
            Nástup do školy po prázdninách 8. januára 2024 podľa rozvrhu.

          • Medzinárodná súťaž ZAV-100

          • V konkurencii 1350 súťažiacich z 11 krajín (SR, Česko, Taliansko, Chorvátsko, Turecko, Nemecko, Poľsko, Belgicko Maďarsko, Luxemburgsko a Rakúsko), ktorí začiatkom decembra 2023 súťažili online v písaní na počítači, sme sa rozhodne nestratili:
            Tomáš Greguš (555,4 ú/min) - 9. miesto v kat. Junior*, 28. miesto celkovo

            Matúš Ušiak (526,6 ú/min) - 13. miesto v kat. Junior*, 40. miesto celkovo
            Obaja štvrtáci sa tak vo svojej kategórii umiestnili najvyššie zo slovenských študentov.

            Víťazom celej súťaže sa stal český šampión Jonáš Vala (909,9 ú/min), ktorý v septembri 2023 trénoval aj našich Nevädzkárov na celoslovenskom sústredení v písaní na počítači Rýchle prsty.​​​​​​​

            *Poznámka:
            V kategórii Junior súťažilo 719 žiakov vo veku 17 - 20 rokov.

          • Dve ceny pre MANOS na Medzinárodnom veľtrhu

          • Naši tretiaci z cvičnej firmy MANOS si zo svojho prvého veľtrhu, ktorý sa konal 28.-29. novembra 2023 v priestoroch Slovak business agency, priniesli dve krásne ceny. V konkurencii 40 firiem zo Slovenska, Bulharska, Rakúska, Rumunska a Česka zvíťazili v kategórii Líder v starostlivosti o zamestnancov a 2. miesto si v prezentácii svojej firmy v angličtine, tzv. "90 sekúnd vo výťahu" vyslúžila Simona Žilková (III. B). Za prípravu cvičnej firmy na súťaž ďakujeme vyučujúcej Ing. Lenke Hruškovej.

            Medzinárodný veľtrh cvičných firiem Slovenska 2023 pripravuje Slovenské centrum cvičných firiem, špecializované pracovisko Štátneho inštitútu odborného vzdelávania. Veľtrh je tradičnou školskou akciou, ktorý bude zameraný na tému „Inovatívne a zodpovedné podnikanie“.

            Činnosť cvičnej firmy je finančne podporovaná z rodičovských príspevkov.

          • Job Shadowing Bottrop 2023

          • Tri naše kolegyne Beáta Horňáková, Katarína Barnová a Martina Miškeriková navštívili v rámci programu Erasmus+ od 19. do 24. novembra 2023 nemeckú partnerskú školu Berufskolleg der Stadt Bottrop, s ktorou nás spájajú priateľské vzťahy a dlhoročná spolupráca z predchádzajúcich projektov. Aktivita Job shadowing, resp. teaching nám umožňuje sledovať prácu zahraničných učiteľov a participovať na vyučovacom procese na inej škole, prípadne v inej krajine.

            "Cieľom našej cesty bolo oboznámiť sa so školským systémom, zdieľať osvedčené vyučovacie postupy, inšpirovať sa novými metódami učenia cudzích jazykov a možnosťami využitia digitálnych technológií vo vzdelávacom procese. Zúčastnili sme sa najmä hodín anglického a nemeckého jazyka, ale aj odborných predmetov zameraných na profesijnú orientáciu. Bezprostrednosť, ústretovosť zahraničných kolegov a príjemná atmosféra nás sprevádzali počas celej návštevy.

            Popri pracovných aktivitách sme svoj voľný čas trávili v čarovnej predvianočnej atmosfére mesta Bottrop v príjemnej spoločnosti kolegov z partnerskej školy.

            Súčasťou našej pracovnej cesty bola aj diskusia o možnej pokračujúcej spolupráci medzi našimi školami v projektoch Erasmus+, ktorá vyzerá nádejne, a tomu sa mimoriadne tešíme😊."

          • Diskusia s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou 2023

          • Naše študentky, členky klubu Boundless, a ich mentorka Ivana Uličná z občianskeho združenia HEKIMA pripravili v piatok 24.11.2023 v rámci kampane Orange the World celoškolskú diskusiu na tému Spoločne proti násiliu na dievčatách a ženách. Vďaka tomu sme mohli na našej Nevädzke privítať veľmi vzácnych hostí, a to prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, holandskú veľvyslankyňu Gabrielu Sancisi, ministra školstva Tomáša Druckera, manažérku Koordinačno-metodického centra pre rodovo podmienené a domáce násilie Barboru Burajovú a moderátorku Veroniku Cifrovú Ostrihoňovú, ktorá sa ženským témam venuje v diskusnej relácii RTVS Silná zostava. 

            Spolu so zástupcami samosprávy, podpredsedom BSK Jurajom Štekláčom, starostom MČ Ružinov Martinom Chrenom a riaditeľkou odboru školstva na BSK Janou Zápalovou potom zasadili na školskom dvore prvé z 2000 cibuliek oranžových tulipánov, ktoré nám ako symbol kampane venovalo holandské kráľovstvo.

             

            "Násilie v partnerských vzťahoch tínedžerov je rozšírenejší problém, ako si možno mnohí dospelí myslia. Podľa najnovšieho slovenského výskumu má skúsenosť s psychickým alebo online násilím vo vzťahoch viac ako polovica dievčat vo veku 15-17 rokov. Takmer 40 percent dievčat má skúsenosť so sexualizovaným násilím. Násilie zažívajú aj chlapci, aj keď v nižšej miere.

            Pri príležitosti zajtrajšieho Medzinárodného dňa za odstránenie násilia na ženách som sa preto zúčastnila diskusie so študentkami a študentmi Obchodnej akadémie na Nevädzovej ulici v Bratislave.

            Otázky študentiek a študentov ukázali, že je to problém, ktorý sa ich dotýka a riešia ho. Pýtali sa, ako sa postaviť k násiliu v prípade ich kamarátov a kamarátiek, ako rozoznať kedy k násiliu dochádza v ich vlastných vzťahoch, aj o tom, čo robiť, ak sa im deje vážne sexuálne násilie. Diskusia ukázala, aké potrebné je poskytnúť odborné informácie a nasmerovať na pomoc.

            Veľmi oceňujem odvahu dievčat a chlapcov o týchto témach diskutovať a chcem aj vyzdvihnúť otvorenosť Obchodná akadémia Nevädzová 3 pre túto tému, ako aj úsilie mimovládnych organizácií, ktoré sa jej neúnavne venujú.

            Podujatie bolo súčasťou spoločnej iniciatívy s Holandským veľvyslanectvom, občianskym združením Hekima a Koordinačno-metodickým centrom pre prevenciu násilia na ženách a v nasledujúcom období rozbieha diskusie na túto tému na ďalších dvoch desiatkach stredných škôl po celom Slovensku.

            Symbolicky ich bude sprevádzať sadenie oranžových tulipánov, pretože práve oranžová farba je symbolom jasnejšej budúcnosti pre dievčatá a ženy bez násilia. A tú sa musíme snažiť zabezpečiť aj lepšou prevenciou, vzdelávaním a podporou vytvárania zdravých a rešpektujúcich vzťahov medzi mladými ľuďmi."

            Vyjadrenie prezidentky SR Zuzany Čaputovej na Facebooku

            MEDZINÁRODNÝ DEŇ PROTI NÁSILU PÁCHANÉHO NA ŽENÁCH

            25. november je už od roku 1999 venovaný aktivitám na zvýšenie povedomia a na eliminovanie násilia páchaného na ženách. Pri tejto príležitosti sa minister Tomáš Drucker zúčastnil diskusie s pani prezidentkou Zuzana Čaputová a so študentkami a študentmi na Obchodnej akadémii na Nevädzovej ulici v Bratislave.

            "Keď sa hovorí o školách, často sa automaticky spomína iba vzdelávanie v úzko chápanom význame – získavanie vedomostí, či zručností. Lenže rovnako ako vzdelávanie je v školách dôležitá aj výchova. Pretože naším záujmom je, aby na Slovensku vyrastali nielen vzdelaní ale aj dobrí mladí ľudia - s pevnými hodnotami, zdravým vzťahom k svojmu okoliu, rešpektom k iným ľuďom, vrátane vlastnej rodiny či budúcich partnerov a partneriek. Preto na školy patrí napríklad vzťahová výchova, ktorej súčasťou by mohlo byť aj vzdelávanie a výchova detí v oblasti domáceho násilia a jeho prevencie,” uviedol v diskusii šéf rezortu školstva Tomáš Drucker.

            Stránka Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR

            ​​​​​​​"PANI PREZIDENTKA DNES NA RUŽINOVSKEJ ŠKOLE

            ​​​​​​​​​​​​​​Obchodnú akadémiu na Nevädzovej - inak “našu” školu, ktorú sme navštevovali aj s vicestarostom Martinom Patoprstým, dnes navštívila vzácna návšteva - pani prezidentka Zuzana Čaputová. Spolu s ministrom školstva Tomášom Druckerom, vicežupanom Jurajom Štekláčom a pod záštitou holandskej veľvyslankyne tu absolvovali program, venovaný čoraz závažnejšej téme, násiliu na ženách.

            Obchodná akadémia Nevädzová 3 pod vedením pani riaditeľky Orthovej je jednou zo škôl, ktoré robia Ružinovu radosť a dobrú reklamu - kvalitná škola, na ktorej študentov a pedagógov môžeme byť právom hrdí.

            Študentky a študenti mali možnosť absolvovať hodinovú diskusiu za účasti odborníkov a pani prezidentky, moderovanú Veronikou Ostrihoňovou v rámci ktorej sa pýtali skvelé otázky. Pani prezidentka a pán minister mali šancu na vlastné oči vidieť kvalitu ružinovských škôl a žiakov.

            No a na záver sme symbolicky vysadili niekoľko cibuliek oranžových tulipánov - tisíc ich venovalo holandské veľvyslanectvo. Okrem školy časť z nich možno skrášli aj iný kúsok Ružinova. Oranžová je nielen farbou Holandska, ale aj kampane proti násilu na ženách, a tak budú nielen skrášľovať Ružinov, ale aj pripomínať túto dôležitú tému."

            Vyjadrenie starostu MČ Ružinov Martina Chrena na Facebooku

            "25. novembra začína medzinárodná kampaň #OrangeTheWorld/#16dni aktivizmu, ktorá poukazuje na potrebu eliminácie násilia na ženách a dievčatách. Bolo nám preto potešením, že úvodnej diskusie na Obchodnej akadémii Nevädzová 3 sa zúčastnila aj pani prezidentka Zuzana Čaputová.

            Veľké ďakujem však patrí aj OZ Hekima a Koordinačno-metodickému centru pre prevenciu násilia na ženách za pomoc s prípravou podujatia ako aj dvadsiatke škôl po celom Slovensku, ktoré sa do iniciatívy zapojili a kde na jar vykvitnú ako pripomienka, že násilie na ženách je vážnym problémom počas celého roka."

            Embassy of the Netherlands in Slovakia

          • Valné zhromaždenie Alares 2023

          • Vo štvrtok 9.11.2023 sa akcionári študentskej firmy Alares stretli na ustanovujúcom valnom zhromaždení, aby hlasovaním schválili jej STANOVY, dozornú radu a podnikateľský plán. Päťčlenný vrcholový manažment si v spolupráci so svojim tímom naplánoval vývoj a výrobu šperkov - náhrdelníkov a náramkov v dámskej i pánskej verzii. Ich strasti i radosti môžete až do mája 2024 sledovať na firemných sociálnych sieťach TikTok a Instagram. Držíme Alaresu palce, aby sa mu podarilo naplniť svoju podnikateľskú víziu a mohol svojim akcionárom vrátiť nielen vstupnú investíciu, ale aj slušné dividendy.

            Činnosť študentskej firmy Alares je čiastočne podporovaná aj neziskovou organizáciou Priatelia Obchodnej akadémie na Nevädzovej 3 v Bratislave, t.j. rodičovskými príspevkami a 2% z daní.

          • Boundless Clubs na Nevädzke

          • Boundless Clubs sú jedinečné mimoškolské kluby zamerané na rozvoj mäkkých zručností mladých dievčat na stredných školách. Ich členky sa každý mesiac stretávajú so zaujímavými hosťkami - líderkami vo svojich oblastiach a diskutujú s nimi na rôzne témy. Vďaka ponuke neziskovej organizácie HEKIMA sme rozbehli tento dámsky klub aj u nás. 
            Vo štvrtok 26.10.2023 sa naše dievčatá stretli napríklad s Barborou Burajovou z Koordinačno – metodického centra pre rodovo podmienené a domáce násilie, aby sa porozprávali o svojich postojoch či skúsenostiach s násilím na ženách. ​​​​​

            V pracovnom živote sa ženy okrem zvládnutia zručností musia naučiť vyrovnať sa so stereotypmi a dvojitými štandardmi. Najmarkantnejším dôkazom toho je, že na Slovensku oproti mužom zarábajú o 18 – 21 % menej. Prieskumy hovoria, že sebavedomie mladých žien na Slovensku je pod priemerom krajín EÚ. Známa štúdia KMPG ukázala, že mužom na to, aby sa rozhodli uchádzať o pracovnú pozíciu, priemerne stačí spĺňať 60 % kritérií, zatiaľ čo ženy majú predstavu až za hranicou 100 %. Práve preto veríme, že je potrebné pracovať s dievčatami vo veku, keď sa najviac formujú a budujú si obraz o samých sebe.

          • Nevädzkársky Halloween 2023

          • Vďaka iniciatíve novozvoleného školského parlamentu na čele s jeho koordinátorkou Sylviou Škúciovou sme už po tretíkrát popustili uzdu fantázii a v posledný deň pred jesenným prázdninami sme sa prezliekli za príšery, čarodejníkov či iné rozprávkové bytosti. Musíme uznať, že najviac sa snažili najmä nováčikovia - status najstrašidelnejšej triedy získali prváci z I. C (len tesne pred vlaňajšími víťazmi zo IV. C) a najstrašnejšou učiteľkou sa stala profesorka veštenia Sabína "Sibyla" Košibová.
            Ocenenia získali aj indivíduá z jednotlivých ročníkov - za masky Kristína Janečková, Maryna Horlova, Marko Rafael či Victoria Bécotte, za tekvice Jakub Hatala, Kristína Kukumbergová a Nina Tóthová. Cenu by si však naozaj zaslúžili všetci zmaskovaní učitelia a študenti.

    • Nevädzkárska fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

             Zriaďovateľ strednej školy

        • Meno školy
        • Obchodná akadémia, Nevädzová 3, Bratislava
        • Email na správcu obsahu
        • Ing. Adriana Jurášková, juraskova@oanba.sk
        • Telefón
        • 02/43 41 11 58 (sekretariát riaditeľky)
        • Adresa školy
        • Nevädzová 3
          820 07 Bratislava
          Slovakia
        • Úradné hodiny
        • Školský rok:
          07.30 h - 08.00 h
          11.20 h - 11.50 h
          Počas prázdnin:
          8.00 h - 12.00 h
        • Riaditeľka školy
        • Ing. Jana Orthová
          j.orthova@oanba.sk
          02/43 41 11 58
          prijímacie konanie
        • Zástupkyňa riaditeľky
        • Mgr. Darina Chobotová
          chobotova@oanba.sk
          02/43 41 09 22
          akcie školy, všeobecno-vzdelávacie predmety
        • Zástupkyňa riaditeľky
        • Ing. Adriana Jurášková
          juraskova@oanba.sk
          02/43 41 09 22
          maturitné skúšky, odborné predmety, web
        • Zborovňa, kabinety učiteľov
        • 02/43 42 01 16 (vrátnica)
        • Ekonomický úsek - vedúca
        • Slavomíra Krištofčáková
          ekonom.usek@oanba.sk
          02/43 41 11 59
        • Školská jedáleň
        • Elena Nižnanská
          veduca.sj@oanba.sk
          02/43 29 41 41
        • IČO
        • 17 327 652
        • DIČ
        • 2020868564
        • Výchovná poradkyňa
        • Mgr. Katarína Novotová
          vychovnyporadca@oanba.sk
        • Školská psychologička
        • Mgr. Marianna Rajecová
          psycholog@oanba.sk